Before and After Project Features

Sewickley Historical Society

I was honored to be asked by the Sewickley Historical Society to design a courtyard garden that would be a tribute to the Society founder, B.G. Shields. This project included a complete redesign of their outdoor space, including all of the stonework. The challenge was to ensure that the new landscaping, hardscaping, fencing, fountain and plantings complimented and existed in harmony with the existing architecture.

 

Walnut Street

 

Small Is Beautiful

The transformation was fabulous on this smaller sized lot.  The attached shed was removed and rebuilt on the side of the house and a new bulkhead door was installed.  The window in the kitchen became a door to allow for easy access to the beautiful new patio. The scope of this project included new front steps, new patio, driveway and plantings. We trimmed the concrete work with existing bricks that were onsite, giving the exposed aggregate a finished look.

 

19th Century Home - Repurposing Outdoor Living Space and Landscaping

This beautiful 19th Century home needed its outdoor living area to be repurposed and redesigned. The client requested a new patio, landscaping work and repurposing of an existing garage space - which we accomplished by installing bi-folding French doors, thereby turning it into a “bonus room” which serves as an additional entertainment space. The new patio includes a grill, counter/buffet space and a dry sink.